Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 88

Μεγάλη επιτυχία είχαν και φέτος οι εκδηλώσεις "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012" που έλαβαν χώρα στο χωριό μας τον Ιούλιο και Αύγουστο. Φωτογραφίες και βίντεο υπάρχουν στις αντίστοιχες σελίδες.






ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 86

Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΑΣ
Στις 11 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός του Συλλόγου μας, στην ταβέρνα «το Χωριό» στο Ψυχικό. Η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική αν και για λόγους οικονομίας, δεν στείλαμε έγγραφη πρόσκληση και περιοριστήκαμε σε όσους καταφέραμε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλοι ικανοποιήθηκαν τόσο με το φαγητό και το σέρβις της ταβέρνας όσο και με τις μουσικές επιλογές της ορχήστρας. Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς για μία ακόμη φορά όλους όσους συμμετείχαν, όλους όσους προσέφεραν εθελοντικά για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και όλους τους συγχωριανούς αλλά και τους φίλους που προσέφεραν τα δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά. Είναι επίσης πολύ σημαντικό (λόγω των γνωστών οικονομικών συνθηκών) ότι η εκδήλωση απέφερε κι ένα σεβαστό ποσό ως έσοδο στο Σύλλογό μας. Με την συμμετοχή όλων μπορούμε ακόμα καλύτερα.

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ (2012)
Το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς βρεθήκαμε πολλοί με τις οικογένειές μας στο αγαπημένο μας χωριό. Κάποιος έριξε την ιδέα και μέσα σε λίγη ώρα με αυτοσχέδιες μεταμφιέσεις στολές και μάσκες συγκροτήθηκε μια ομάδα από τριάντα και πλέον μεταμφιεσμένους και ξεκινήσαμε να περιδιαβαίνουμε το χωριό μας και να επισκεπτόμαστε τα σπίτια των συγχωριανών μας.
Οι γειτονιές της Αγαλιανής ξαναζωντάνεψαν από τις χαρούμενες παιδικές φωνές τα γέλια, τα πειράγματα και τα τραγούδια μας. Ήταν πολλοί αυτοί που μας επαίνεσαν για την πρωτοβουλία μας λέγοντας ότι τους θυμίσαμε παλιότερα χρόνια δόξας του χωριού μας με τα αποκριάτικα μουτζουρώματα.
Αργά το απόγευμα του Σαββάτου υποδεχθήκαμε στο καφενείο του χωριού μας τις μοτοσυκλέτες που συμμετείχαν στον τριήμερο αγώνα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΝ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ.
Την Κυριακή το πρωί βρεθήκαμε στου Παρασκευά το αλώνι όπου κατασκευάσαμε χαρταετούς για τους μικρούς μας φίλους και διασκεδάσαμε με την καρδιά μας.
Με την ευχή αυτή η αυθόρμητη εκδήλωση να καθιερωθεί σαν θεσμός ευχόμαστε σε όλους καλή σαρακοστή
.





ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 80

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010

ΠΑΝΗΓΥΡΙ.  Από ιδιώτη διοργανώθηκε το καθιερωμένο από τους προγόνους μας πανηγύρι, τη μέρα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονα. Η απώλεια της συγχωριανής μας Γεωργίας Κωσταντοπούλου την παραμονή, όπως ήταν φυσικό είχε δημιουργήσει ένα βαρύ κλίμα.
Το αποτέλεσμα ήταν το πανηγύρι με περιορισμένη τη συμμετοχή των Αγαλιαναίων, να μην έχει την επιτυχία των περασμένων χρόνων. Δείτε το Video.
- ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. Ρεσιτάλ έδωσε για μια ακόμη φορά ο σπουδαίος συγχωριανός μας Σωτήρης Πούλος με τους συνεργάτες του. Όλος ο θίασος θαυμάστηκε και καταχειροκροτήθηκε. Η αθρόα συμμετοχή των συγχωριανών μας και ο τρόπος με τον οποίο έζησαν την παράσταση,   φανέρωσε πόσο ανάγκη έχουντέτοιες εκδηλώσεις. Δεν παρέλειψαν να τιμήσουν με την εκδήλωση με την παρουσία τους και οι πολύ μεγάλες ηλικίας συγχωριανοί.
Ενδεικτικά αναφέρω την Ευσταθία Παρασκευοπούλου ογδόντα έξι χρόνων, τον Ιούλιο Παρασκευόπουλο ενενήντα ένα χρόνων και την Αγγελική Πούλου ενενήντα τριών χρόνων. Δείτε το Video.
- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Όταν μιλάμε για προβολή κινηματογραφικών ταινιών μέσα στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Συλλόγου μας, η σκέψη μας ακουμπά στο μαέστρο, αντιπρόεδρο και γαμβρό της Αγαλιανής Γιώργο Χάλαρη. Σεμνός, διακριτικός, λιγόλογος, αθόρυβος, μεθοδικός και γνώστης  της τεχνολογίας, μας έφερε τον κινηματογράφο στην Αγαλιανή. Με ιδιαίτερη αγάπη στα παιδιά ο Γιώργος (πατέρας τεσσάρων παιδιών) ανάλωσε πολλές ώρες εργαζόμενος για την ψυχαγωγία τους.
Ο Γιώργος άτομο με κοινωνικές και ατομικές αρετές, ιδανικό πρότυπο για τις τρυφερές υπάρξεις που ψυχαγωγεί... Δείτε το Video.
- ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. Η εκδήλωση με τα ομαδικά παιχνίδια, αυγοδρομίες και τσουβαλοδρομίες, ήταν μια πηγή ασυγκράτητου γέλιου. Ήταν μια πηγή χαράς. Ξέρουμε ότι, όταν η χαρά μοιράζεται μεγαλώνει.
Αν έχεις την τύχη και τη μοιράζεσαι με μικρά παιδιά, βλέποντας τη δυνατή λάμψη των ματιών τους, το πλατύ γέλιο, τις ζωηρές   χειρονομίες   και τα θορυβώδη ξεφωνητά πως αισθάνεσαι πως παρακολουθείς χορωδία Αγγέλων! Δείτε το Video.

 - ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΙΤΣ-ΒΟΛΕΫ. Μεγάλη ήταν επίσης η συμμετοχή στους αγώνες που διεξήχθησαν στον Αγιαννάκη. Τα παιδιά που συμμετείχαν, όσοι παρακολούθησαν (Αγαλιαναίοι και όχι μόνο)  ευχαριστήθηκαν στο έπακρον, όχι μόνο από το θέαμα και τη προσπάθεια που κατέβαλαν οι αγωνιζόμενοι, αλλά και από το καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα, καθώς επίσης και την τρομερή εμπειρία που είχαμε όλοι μας, βλέποντας τα μικρά χελωνάκια να βγαίνουν από τις φωλιές τους και να κατευθύνονται προς τη θάλασσα. Δείτε το Video.
- ΠΙΚΝΙΚ  ΣΤΗ ΒΡΥΣΗ. Ευχάριστα μας εκπλήσσει το Δ/Σ του Συλλόγου μας. Όχι μόνο, γιατί τα μέλη του εργάζονται ακούραστα για το καλό του κοινωνικού συνόλου,
αλλά για τις αστείρευτες ιδέες τους.
Σίγουρα, οι άνθρωποι του Δ/Σ, όταν έπαιρναν αυτή την εμπνευσμένη απόφαση για ένα πικ-νικ στη βρύση του πάνω χωριού, δεν θα διανοούνταν το μέγεθος της επιτυχίας που θα είχε αυτή η εκδήλωση! Στα πλαίσια της εκδήλωσης, το πρόγραμμα περιλάμβανε και πεζοπορία: Εκκίνηση από τη βρύση του πάνω χωριού, μέσω του παλαιού δρόμου προς τον Πρόδρομο,   στο   ύψος της Μαγουλούς αλλαγή κατεύθυνσης προς την βρύση του κάτω χωριού και μέσω της ρεματιάς επιστροφή στο σημείο της εκκίνησης. Οκτώ Αυγούστου και ώρα 6.30 μ.μ. Οι Αγαλιαναίοι πήραν το δρόμο για τη βρύση. Όλες οι ηλικίες έδωσαν το παρών. Μικροί μεγάλοι, γαμβροί, νυφάδες, αγόρια, κοπελιές ένα πανέμορφο δροσερό μπουκέτο! Οι άνθρωποι του Συλλόγου είχαν φροντίσει να δώσουν εορταστικό τόνο.
Η οικοδέσποινα βρύση σοβαρή όπως επιτάσσει το βάρος της ιστορίας της, ήταν πανέμορφη, ευγενική. Ανέθεσε στο δροσερό νεράκι της να μας καλωσορίζει με το κελάρυσμά του, αδιαφορώντας στη δική μας προτίμηση στα αναψυκτικά...
Ο αιωνόβιος πλάτανος μας καλωσόρισε κι αυτός με τό θρόισμα των φύλλων του και μας προσέφερε αφιδώλευτα τον ίσκιο του.
Η ρεματιά μας έκανε δώρο την αύρα της, που τη νιώθαμε σαν τρυφερό χάδι.
Με δροσισμένες τις καρδιές μας και αρωματισμένες τις αισθήσεις μας αρχίσαμε την πεζοπορία.
Ήταν φανταστική, ονειρώδης! Κάνοντας τέτοιες διαδρομές, με συντροφιά συγχωριανούς, η ζωή είναι μαγεία. Είναι αληθινή ευλογία να χαίρεσαι τη μυρωδιά της γης, τη σκιά των πλατύφυλλων δέντρων, το κελάηδημα των πουλιών και τους χαμηλούς ψίθυρους του δάσους σε ακριβή αρμονία με το χτύπο της καρδιάς των μελών της οικογένειας της Αγαλιανής!
Εισπράξαμε εκείνη τη χαρά, που   προσφέρει η πραγματικότητα, όταν ξεπερνά την προσδοκία. Μπράβο στο Σύλλογο! Δείτε το Video.

- ΒΡΑΔΥΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Στο Αλώνι του Παρασκευά πραγματοποιήθηκε και φέτος η εκδήλωση για τη νεολαία μας. Δείτε το Video.
- ΑΝΤΑΜΩΜΑ. Σε άλλη στήλη γίνεται σχετική αναφορά. Εγώ θα αρκεστώ σ' ένα και μόνο σχόλιο:
Η εκδήλωση στου Παρασκευά το Αλώνι, δεν ήταν αντάμωμα, αλλά ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ. Δείτε το video.



 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 78

ΟΙ ΑΓΑΛΙΑΝΑΙΟΙ ΤΟ ΓΛΕΝΤΗΣΑΝ
Γράφει ο Γιάννης Αδαμόπουλος.
Ο ετήσιος, καθιερωμένος αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Αγαλιανής έγινε στις 27 Φεβρουαρίου, ημέρα Σάββατο στην αίθουσα ΑΡΙΩΝ Πειραιώς 48 στο Μοσχάτο.
Από αρχαιοτάτων χρόνων η ψυχαγωγία έχει τη θέση της μέσα στη ζωή του ανθρώπου. Αφού η μοίρα του θέλει να βρέχει το έργο του με τον ιδρώτα του προσώπου του, θεώρησε δικαίωμα του ο άνθρωπος να κλέβει λίγο χρόνο από τον αγώνα της βιοπάλης και να τον αφιερώνει στη διασκέδαση.
 Όλες οι κοινωνίες, διαχρονικά, καθιερώνουν εκδηλώσεις, για να ικανοποιείται η ανάγκη του πλήθους για ψυχαγωγία. Σήμερα, που οι δυσμενείς οικονομικοί όροι ζωής, η προσδοκία καλύτερης τύχης έχουν αναγκάσει τον άνθρωπο της υπαίθρου να εγκαταλείψει το πάτριο έδαφος και ν' αναζητήσει σε μεγάλα αστικά κέντρα, στέγη, εργασία και χώρο ζωής, οι πολιτιστικοί σύλλογοι είναι αυτοί, που έχουν χρεωθεί την καθιέρωση και οργάνωση των εκδηλώσεων αυτών, που δίνουν την ευκαιρία αντάμωσης, διασκέδασης και σύσφιξης δεσμών. Σ' αυτό το πλαίσιο πραγματοποίησε και ο Σύλλογος μας τον καθιερωμένο αποκριάτικο χορό.
Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές και ανεπαρκείς, για να εκφράσουν την ομορφιά και τη δύναμη των συναισθημάτων, όταν ανταμώνουν οι Αγαλιαναίοι. Ήθη και έθιμα, ρίζες, μνήμες και παράδοση σχηματίζουν μια φλόγα, που εξυψώνεται και αποκρυσταλλώνεται στη θεία έκφραση της. Δυστυχώς η οικονομική κρίση, που μαστίζει τη χώρα μας αυτή την εποχή, εμπόδισε κάποιους συγχωριανούς μας να βρεθούν μαζί μας. Όσοι όμως είχαν την τύχη να βρουν τον τρόπο και να δώσουν το παρών απεζημιώθηκαν πλήρως.
Μια όμορφη αίθουσα, ένα περιβάλλον πολιτισμένο, μια ορχήστρα σε ακριβή αρμονία με τα θέλω των Αγαλιαναίων και το ζεστό οικογενειακό κλίμα ήταν τα κύρια συστατικά της επιτυχίας, που καταγράφεται στα συν του Δ.Σ.
Ήταν μια γνήσια ψυχαγωγία, που συντηρεί και ανανεώνει τη δύναμη και τη χαρά της ζωής. Ήταν η ακτινοβολία και ο θρίαμβος της σωματικής και ψυχικής ευφορίας. Όπου κι αν κοίταζες εισέπραττες ψυχική αγαλίαση. Κάθε τραπέζι με τους Αγαλιαναίους και την παρέα τους ήταν ένα μπουκέτο λουλούδια.

Η πίστα ήταν αρκετά μεγάλη, να χωρέσει όλους τους Αγαλιαναίους, όλο το κέφι, όλες τις χορευτικές φιγούρες. Όλες οι ηλικίες ξεφάντωσαν. Η μόλις επτά (7) ετών θεανούλα Τζώνη, -κορούλα του Παναγιώτη και της Παναγιώτας Τζώνη- αυτό το ολόδροσο πέταλο γαρδένιας, που βρίσκεται στην αυγή της ζωής του, μας κατέπληξε ευχάριστα με τις χορευτικές του ικανότητες. Τη χαρήκαμε, τη θαυμάσαμε, την καμαρώσαμε, παίρνοντας τη διαβεβαίωση ότι τα στοιχεία και οι αξίες του παρελθόντος έχουν και μέλλον...
Από την άλλη μεριά η πρεσβύτερη της συντροφιάς, η αειθαλής Μάρθα Μπούσουλα. Η σημαία των νυφάδων της Αγαλιανής. 'Όπως πάντα παρούσα. Πάνω στην πίστα σκόρπισε το κέφι της, την ατσάλινη θέληση της και την αγάπη της για την Αγαλιανή, σε ρυθμούς τσάμικου, Καλαματιανού και ζεϊμπέκικου.
Κάθε παρέα με τον τρόπο που εκδήλωνε τή χαρά της, ήταν μια φλόγα αλήθειας και μια νότα με χρώμα και άρωμα Αγαλιανής. Το κέφι έφτασε στο αποκσρύφωμά του, όταν η νεολαία της Αγαλιανής, που η συμμετοχή της δυναμώνει τα φτερά των ελπίδων κατέλαβε την πίστα. Όλοι μαζί, όλες οι ηλικίες. Μια φαντασμαγορική, που έδωσε την αίσθηση ότι ζούσαμε το Αντάμωμα στο Αλώνι του Παρασκευά!
Θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ., που μόχθησαν για άλλη μια φορά να διοργανώσουν μια εκδήλωση με τόση ομορφιά, που σε βάζει να ονειρεύεσαι το απόλυτο.
Και του χρόνου.

Γενική Τακτική Συνέλευση
Γράψει n Μάρθα Μπούσουλα
Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010 στο ξενοδοχείο Ηνίοχος πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας καθώς και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.
 Πρόεδρος της Συνέλευσης εξελέγη ο Χαρίλαος Παπαδόπουλος και γραμματέας ο Γεώργιος Χάλαρης. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννης Γιαννακόπουλος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό και αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Δ.Σ. για το χρόνο που πέρασε. Έγινε απολογισμός των πεπραγμένων του έτους 2009 και της έκθεσης της Εξελεγκτικής επιτροπής του Συλλόγου, αναφορά στους θανάτους των πατριωτών μας κατά το έτος 2009 και ετηρήθη 1 λεπτού σιγή εις μνήμην τους.
Η συμμετοχή των πα¬τριωτών μας ήταν αρκετά καλή    (εάν εξαιρέσουμε την απουσία πολλών από γρίπη).
Εξελέγη το Νέο Δ.Σ.
Ακολούθησε το κόψιμο της βασιλόπιτας από τον κ. Γεώργιο Μπάλτα, ο οποίος πάντοτε μας τιμά με τη παρουσία του. Του ευχόμαστε ο Θεός να του χαρίζει υγεία, να τον έχουμε κοντά μας. Προσφέρθηκαν αναψυκτικά και γλυκά. Επίσης προσφέρθηκαν βιβλία με DVD στα παιδιά του Συλλόγου μας.
Πρέπει ν' αναφέρουμε ότι σε κάθε εκδήλωση του Συλλόγου μας πρέπει όλοι να δίνουμε την παρουσία μας γιατί όπου υπάρχει πνεύμα δημιουργίας και ενότητας το αποτέλεσμα γίνεται θετικό για τον τόπο. Για όλους. Γι' αυτό ο Σύλλογος μας να είναι για μας ο πυρήνας του ενδιαφέροντος, των ενεργειών και των προσπαθειών όλων των Αγαλιαναίων για το καλό του όμορφου χωριού μας την Αγαλιανή.
Η Γενική Συνέλευση έκλεισε με ευχές οι εκδηλώσεις αυτές να δημιουργούν, να εμπνέουν, να ενλωνουν όλους τιυς συγχωριανούς σε κοινές προσπάθειες, σε κοιονούς στόχους.
Και του χρόνου.



ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 76

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ. Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε πραγματοποιήθηκαν στο αγαπημένο μας χωριό την Αγαλιανή μια σειρά εκδηλώσεων για τις οποίες αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους τις εμπνεύστηκαν και σε όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθούν. Εκδηλώσεις πρωτόγνωρες για τα δεδομένα του χωριού μας που αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι όταν υπάρχει θέληση και μεράκι μπορούν να γίνουν πολλά. Εγώ προσωπικά συμμετείχα στην θεατρική παράσταση που έγινε στις 25-07-2009. Η ιδέα να γίνει μια θεατρική παράσταση ανήκει στον πρόεδρο του συλλόγου μας τον κ. Γιαννακόπουλο και αρχικά υπήρχε η σκέψη να οργανώσουμε μία παράσταση που θα την είχε δουλέψει η θεατρική ομάδα του συλλόγου μας. Δυστυχώς δεν είχαμε αρκετό χρόνο να προετοιμάσουμε κάτι και προκρίθηκε η ιδέα να παίξουμε την παράσταση της θεατρικής ομάδας του Δήμου Αργυρούπολης στην οποία είμαι μέλος εδώ και δέκα χρόνια. Η θεατρική ομάδα του Δήμου Αργυρούπολης έχει μία πολυετή και ποιοτική παρουσία στα πολιτιστικά του δήμου της Αργυρούπολης. Στηρίζεται πάντα από τον δήμο και τον εκάστοτε Δήμαρχο, παλιότερα από Δημοτική επιχείρηση και σήμερα από τον πολιτιστικό Οργανισμό και παρουσιάζει σε επίπεδο ενηλίκων τουλάχιστον δύο με τρεις παραγωγές κάθε χρόνο. Σήμερα αριθμεί περίπου τα σαράντα ενεργά μέλη που ασχολούνται με το θέατρο και είτε συμμετέχουν σε παραστάσεις είτε εκπαιδεύονται για να συμμετάσχουν στο μέλλον. Συμμετέχει σε πανελλήνιους θεατρικούς αγώνες έχοντας αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις και συνεργάζεται με επαγγελματίες σκηνοθέτη, σκηνογράφους, μουσικούς, φωτιστές, κ.λπ. ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο. Στην παράσταση τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά που είδαμε στην Αγαλιανή έπαιζαν εκτός από τον γράφοντα,
ο Γιώργος Μπεκρής τον μπαγάσα,
ο Μάρκος Παπαδόπουλος τον Βασιλιά,
η Βανέσα Ζαφειροπούλου την Βασίλισσα,
η Κατερίνα Βαρδάλου την ανηψιά και
η Αγκάθα Αθανασίου την υπηρέτρια,
η σκηνοθεσία ήταν του Μιχάλη Μαραγκού,
τα κουστούμια και τα σκηνικά της Μαλαματής Παρίση
και η μουσική του Σπύρου Ευαγγελάτου.
Θέλω να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Γιαννακόπουλο για τη φιλοξενία και την αμέριστη συμπαράσταση, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αργυρούπολης, όλους όσους βοήθησαν να στηθεί και να οργανωθεί και όλους όσους βρέθηκαν και παρακολούθησαν την παράσταση και την αγκάλιασαν από την αρχή με το ζεστό τους χειροκρότημα.
Τελειώνω ελπίζοντας ότι αυτή η παράσταση θα αποτελέσει αφορμή για να ξαναδούμε θέατρο στην Αγαλιανή και ότι θα οργανώσουμε καλύτερα την δική μας ομάδα (περιμένω να επικοινωνήσουν μαζί μου όσοι ενδιαφέρονται - για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε πρέπει πρώτα να ξέρουμε ποιοι και πόσοι είμαστε).
Ξέρω ότι θα υπάρχουν και κάποιοι στους οποίους δεν θα άρεσε. Καλή καρδιά. Εγώ κρατάω μέσα μου το χαμόγελο την αγκαλιά και τον καλό λόγο όσων ήσαν εκείνο το βράδυ εκεί.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία Σωτήριος Χρήστου Πούλος. (Video παράστασης)


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΑΛΙΑΝΗ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Το καλοκαίρι τελείωσε. Επιστροφή στην καθημερινότητα. Η Αγαλιανή, όπως πάντα φιλόξενη και στοργική μαζί μας. Εμείς που τιμήσαμε τα χώματα μας και αυτό το καλοκαίρι, για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα αποζημιωθήκαμε στο ακέραιο.
Η Αγαλιανή ως μάνα γη, μας αγκάλιασε και μας προσέφερε, χωρίς διακρίσεις το θερμό βελούδο της στοργής της.
Ζήσαμε στιγμές όμορφες, αληθινές. Στιγμές γεμάτες όμορφες μνήμες και στοχασμό. Αν, για κάποιους από εμάς υπήρξαν και άσχημες στιγμές, δε μπορεί να χρεωθεί στην Αγαλιανή. Ας κοιτάξει ο καθένας μας γύρω του ή μάλλον μέσα του, αναζητώντας την πηγή του θολού νερού, η οποία επηρεάζει τη διάθεση και τη συμπεριφορά του...
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ. Ο Σύλλογος μας από την πλευρά του έπραξε τα μέγιστα προκειμένου το καλοκαίρι να είναι ευχάριστο σε όλους. Να είναι ένα λουτρό σώματος, ψυχής και πνεύματος. Η δημιουργική δραστηριότητα των ανθρώπων που απαρτίζουν το Δ.Σ., με προεξάρχοντα τον πρόεδρο κύριο Γιάννη Γιαννακόπουλο έφτασε στο αποκορύφωμά της. Οι εκδηλώσεις ήσαν πολλές και κάλυψαν όλο το φάσμα των ηλικιών.
  • ΠΑΝΗΓΥΡΙ. Το πανηγύρι μετά από πολλά χρόνια ο Σύλλογος μας το ανέθεσε σε ιδιώτη. Ήταν φυσικό να μην έχει την καθολική συμμετοχή των συγχωριανών.Το κέφι και ο παλμός δεν άγγιξαν το επίπεδο των προηγούμενων ετών. Ο Σύλλογος μας διατήρησε το καθιερωμένο έθιμο και προσέφερε γλυκά και αναψυκτικά, μετά τη δοξολογία, στο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονος.
  • ΘΕΑΤΡΟ. Η θεατρική παράσταση που είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε στο χωριό μας, ήταν κάτι πρωτόγνωρο και εντυπωσιακό.Ένας καταπληκτικός θίασος, αποτελούμενος από νέα παιδιά, μεταξύ των οποίων ήταν και ο συγχωριανός Σωτήρης Πούλος μας προσέφεραν μια πανέμορφη βραδιά, η οποία θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη σκέψη μας, αλλά και στην καρδιά μας. Η παράσταση δόθηκε στο Αλώνι του Παρασκευά.
  • ΒΡΑΔΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ. Στο Αλώνι του Παρασκευά πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη νεολαία μας. Σοφή ήταν η σκέψη του Δ.Σ. να πραγματοποιήσει μια εκδήλωση για τους νέους. Τους έδωσε την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να χαρούν με το δικό τους τρόπο, χωρίς τη συμμετοχή, τα βλέμματα και τον σκεπτικισμό των ηλικιωμένων. Ολιγόλεπτη ήταν μόνο η συμμετοχή του προέδρου Γιάννη Γιαννακόπουλου προκειμένου να απευθύνει το χαιρετισμό του. Κάποια στιγμή πολύ διακριτικά πλησίασα το χώρο της εκδήλωσης. Η εικόνα που αντίκρισα μ' έκανε να νιώσω ότι το πνεύμα από το κέντρο του θεϊκού φωτός με κοίταζε με των παιδιών τα μάτια. Μπράβο! Όποιος ποτίζει τον κήπο με τα άνθη του καλού, θα εισπράξει την ευροσύνη των καρπών.(Video πάρτι)
  • ΑΝΤΑΜΩΜΑ. Έθιμο πλέον και το αντάμωμα των Αγαλιαναίων κάθε χρόνο, στις 16 Αυγούστου στο Αλώνι του Παρασκευά. Χρόνο με το χρόνο η επιτυχία παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις και ο πήχης ανεβαίνει πιο ψηλά...
  • ΕΚΠΛΗΞΗ. Η μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη   ακούει   στο όνομα Γιώργος Χάλαρης. Ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος, γαμβρός της Αγαλιανής (έχει παντρευτεί την Αγγελική Γκούντουβα), έχοντας την έφεση να δημιουργεί αξιόλογα έργα καλλιτεχνικά και πνευματικά, μας γέμισε προσδοκίες... Γνώστης της σύγχρονης τεχνολογίας ο συμπαθέστατος Γιώργος μετέτρεψε τον τοίχο του Σχολείου σε οθόνη, τον αύλιο χώρο σε αίθουσα, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά της Αγαλιανής, ανεξαρτήτου ηλικίας να παρακολουθούν κινηματογράφο τις βραδινές ώρες. Η καθημερινή και αθρόα συμμετοχή των παιδιών, αλλά και οι αυθόρμητες εκδηλώσεις χαράς, που ήταν τόσο έντονες, σε σημείο να ξεσηκώνουν το χωριό, μαρτυρούν το μέγεθος της επιτυχίας και καθιστούν περιττό το τι θα γράψω εγώ. Γι' αυτό τελειώνω απευθύνοντας ως Αγαλιαναίος ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σπουδαίο και εκλεκτό αυτό άτομο, το Γιώργο Χάλαρη, να του ευχηθώ προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και εκπλήρωση κάθε ευγενικού του σκοπού.
  • ΒΡΥΣΗ. Θα σταθώ ιδιαίτερα στα εγκαίνια της κάτω βρύσης του χωριού μας με τα οποία έκλεισε και η αυλαία των εκδηλώσεων γι' αυτό το καλοκαίρι. Η ανακαίνιση της κάτω βρύσης, ήταν ένα έργο, που ο πρόεδρος του Συλλόγου ένιωθε ότι το χρωστούσε στο κάτω χωριό.Και ήθελε, τουλάχιστον να είναι ένα έργο αντάξιο με αυτό που προηγήθηκε τον περασμένο χρόνο με τη βρύση του πάνω χωριού. Αξιοσημείωτο είναι ότι ξόδεψε περισσότερα χρήματα και πολύ περισσότερο χρόνο και κόπο. Οι αντίξοες όμως συνθήκες, με βασικότερη αυτή της μορφολογίας του εδάφους του στέρησε τη χαρά να φτιάξει και παραδώσει στους κατοίκους του κάτω χωριού αυτό που ακριβώς επιθυμούσε. Όπως τόνισε και ο ίδιος στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων: ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Η βρύση είναι ένα κομμάτι της παράδοσης, που ενώνει δυο διαφορετικούς χρονικά κόσμους και συμβάλλει στην ενότητα της ιστορικής τους πορείας. Φρουρούμενη από τα δυο αιωνόβια πλατάνια με την πελώρια κορμοστασιά τους, μας περιμένει, για να μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, να αναβιώσει γεγονότα που είναι κρυμμένα στα συρτάρια της μνήμης. Σιωπηλή και ευγενική μαζί μας δεν θα έχει καμιά αντίρρηση για μια μελλοντική παρέμβαση προκειμένου να γίνουν κάποιες βελτιώσεις. Η εκδήλωση των εγκαινίων ήταν όπως αναμενόταν όμορφη. Αυτό που άφησε μια πικρή γεύση, ήταν η ομιλία του προέδρου μας Γιάννη Γιαννακόπουλου, που ανακοίνωσε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι μετά τη λήξη της θητείας του τον προσεχή Ιανουάριο θα αποχωρήσει από την προεδρία του Συλλόγου. Στις παραινέσεις των συγχωριανών για αναθεώρηση της πρόθεσής του να παραιτηθεί, απαντούσε για ειλημμένη απόφαση. Όσο για την αιτιολόγηση, εμμέσως πλην σαφώς έδειχνε την πικρία του... Το μεγάλο και καίριο ερώτημα που τίθεται είναι: και τώρα τί;...
  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ. Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ηλίας Μπάλτας, με το έργο του έχει αποδείξει ότι είναι το πιο ιδανικό άτομο γι' αυτή τη θέση. Εργατικός, μεθοδικός, με ζηλευτή διάθεση προσφοράς. Συνετός, σοβαρός, συνεργάσιμος και προσιτός εκπληρώνει τα καθήκοντά του με υπευθυνότητα. Διαθέτε» χρόνο, μόχθο και γνώσεις, που τον καθιστούν αναντικατάστατο. Η ευχή μας: να είναι υγιής και τα καλύτερα στη ζωή του. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τον κουράσουμε - δεν θα τον πικράνουμε...
  • Στις 14 Αυγούστου στις 18,30 στο γήπεδο της Ελαίας ( Μπουζιού ) έγινε φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ της ομάδας μας του ΗΡΑΚΛΗ ΑΓΑΛΙΑΝΗΣ και της αντίστοιχης του Καλονερού. Η ομάδα μας, αν και με ελλείψεις βασικών παικτών της , επιβλήθηκε της αντιπάλου με σκορ 2-1 , τα γκολ πέτυχαν ο Βίσης και Παναγιώτης Τζώνης.  (Video αγώνα)


ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 75

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΑΓΑΛΙΑΝΑΙΩΝ. Γράφει ο Γιάννης Αδαμόπουλος
 Λένε πως η γραφή είναι ανάγκη. Κι εγώ γράφω αυτές τις γραμμές, για να αδειάσω από αυτά που έχω μέσα μου. Θέλω να μοιραστώ, όσα με νου, ψυχή και καρδιά έζησα στην ημερήσια εκδρομή που πραγματοποίησε ο Σύλλογος μας, στις 23 Μαΐου στην επαρχία Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας. Αποδράσαμε μέσα από ένα πνιγηρό κοινωνικό κλίμα που ζούμε, από μια θολή ατμόσφαιρα, όπου αναπνέουμε άγχος και φόβο και εκπνέουμε αγωνία. Η εκδρομή ήταν μια παρένθεση, ένα ιαματικό λουτρό ψυχής για όλους τους συμμετέχοντες. Έγινε την κατάλληλη εποχή στην ιδανική περιοχή. Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές και ανεπαρκείς, για να περιγράψουν το μέγεθος της επιτυχίας!
Τριάντα πέντε Αγαλιαναίοι αποτελούσαν την όμορφη παρέα. Η αναχώρηση έγινε από την πλατεία Συντάγματος. Ευθύς, μόλις πήραμε τις θέσεις μας στο πούλμαν, η καλή διάθεση, ανάλαφρη σαν δροσερό αεράκι, άπλωσε τα αόρατα φτερά της και ταξίδεψε από άτομο σε άτομο, από καρδιά σε καρδιά.
Ο χαιρετισμός του προέδρου μας, με χρώμα και άρωμα Αγαλιανής, ήταν η υπόσχεση πως η επιτυχία θα ηταν τέτοια, που η πραγματικότητα θα ξεπερνούσε την προσδοκία! Όλη η διαδρομή ήταν ένα όνειρο. Η φύση είχε βάλει τα καλά της. Τόση πρασινάδα, τόσα λουλούδια, τόση ομορφιά, που σε έβαζε να ονειρευτείς το απόλυτο.Επισκεφθήκαμε το όμορφο Λεβίδι, όπου ήταν η πρώτη μας στάση. Απολαύσαμε τη γραφική Βυτίνα. Αφουγκραστήκαμε τη σιωπή της ιστορίας στη Δημητσάνα, που υπήρξε πνευματικό και αγωνιστικό κέντρο κατά την Τουρκοκρατία και στην επανάσταση του 1821. Το νερό της πηγής του Αγίου Ιωάννου με το οποίο λειτουργούσαν οι μύλοι, που κατασκεύαζαν το μπαρούτι και η Μονή της Παναγίας Φιλοσόφου είναι χνάρια της ιστορίας που δε σβήνουν ποτέ. Εντυπωσιακός ήταν και ο ποταμός Λούσιος με τους φιδίσιους ελιγμούς του.
Γευματίσαμε στη φιλόξενη Στεμνίτσα. Όλοι μαζί. Μια παρέα, μια συντροφιά, μια οικογένεια. Όλα ήταν όμορφα, όλα ζεστά και αληθινά, αποτέλεσμα της συνισταμένης των αμοιβαίων, αγνών πατριωτικών συναισθημάτων μας.
Η αυλαία έπεσε με την επίσκεψή μας στη Μονή Κερνίτσας.
Τόσο η Μονή, όσο και η γύρω περιοχή έμοιαζε βγαλμένη από παραμύθι. Εκεί θέλει κανείς να ρουφήξει με μια βαθιά ανάσα όλο τον αέρα που μοσχοβολά από λουλούδια και παράδοση. Εκεί ο επισκέπτης νιώθει την ψυχή του να βυθίζεται σε μια λεπτοφυέστατη αισθαντικότητα. Κύματα δέους τον συνεπαίρνουν, που τον ακολουθούν φεύγοντας. Όταν η φύση σου επιβάλλει ένα χαλαρό, ήπιο ρυθμό και σε γοητεύει με την απλότητα που συναντάς στο διάβα σου, δε χρειάζεται να βιαστείς. Η ώρα όμως της επιστροφής ήρθε και ήταν όμορφη, χαρούμενη και διασκεδαστική. Για όσους συμμετείχαμε στην εκδρομή αυτή, ήταν μια επιβεβαίωση ότι, όταν οι Αγαλιαναίοι βρίσκονται μαζί, είναι όλα μέσα τους ανθι¬μένα και χαρούμενα. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο μας κύριο Γιάννη Γιαννακόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ. που εργάστηκαν και μας προσέφεραν μια μέρα, που πέρασε σαν μια δροσιστική αύρα από την ψυχή μας.
Τελειώνοντας, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ σε κάποιες ηχηρές απουσίες, που πίκραναν πολύ τον πρόεδρο μας και. να τους πω, ότι πρέπει να γίνει συναίσθηση όλων μας πως η καλυτέρευση του τόπου μας, είναι θέμα ατομικής ευθύνης του καθενός, ώστε από τη θέση που τάχθηκε να επιτελέσει, όσο πιο τέλεια μπορεί το χρέος του...
Αλλά και σε όλους τους συγχωριανούς, θέλω να θυμίσω, ότι ο Σύλλογος δεν είναι η σφραγίδα, το καταστατικό και οι συνδρομές, αλλά των απανταχού Αγαλιαναίων οι ΚΑΡΔΙΕΣ...

ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΑΛΙΑΝΗΣ ! Γράφει ο Χαρίλαος Παπαδόπουλος
 Σε όλους τους συγχωριανούς μας δεν άρεσε η ήττα του Ηρακλή Αγαλιανής με 5-2, τον Αύγουστο του 2008 στο Σελλά, από την ομώνυμη ομάδα. Είχαμε γράψει τότε στην εφημερίδα μας ότι ο αγώνας εκείνος ήταν εορταστικός και πανηγυρικός για μας, αφού ήταν ο πρώτος αγώνας του συλλόγου μας και επιδίωξη μας ήταν η γνωριμία και η σύσφιξη των σχέσεων των παιδιών της Αγαλιανής μεταξύ τους. Ως εκ τούτου ήταν απαραίτητη η συμμετοχή και των 19 παιδιών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΔΣ για τον αγώνα εκείνο, ανεξαρτήτως των ποδοσφαιρικών δυνατοτήτων κάθε παιδιού μας αλλά και των αναγκών του αγώνα. Πολλοί είπαν τότε ότι αυτά ήταν δικαιολογίες, ήλθε όμως ο αγώνας ρεβάνς με την ομάδα του Σελλά στις 18/4/2009 (Μεγάλο Σάββατο), στο μεγάλο και σύγχρονο γήπεδο της Κυπαρισσίας που μας δικαίωσε πανηγυρικά, αφού ο αγώνας έληξε με το εντυπωσιακό σκορ 6-1 υπέρ του Ηρακλή Αγαλιανής! Το τελικό σκορ, όσο και αν αυτό ακούγεται παράδοξο, δεν είναι αντιπροσωπευτικό της ανωτερότητα της ομάδας μας, αφού οι χαμένες ευκαιρίες ήσαν διπλάσιες και η υπεροχή της ομάδας μας συντριπτική σε όλους τους τομείς επί της αντιπάλου ομάδας, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η σύνθεση της ομάδας μας ήταν η εξής: Σταύρος Γεωργιόπουλος (αρχηγός), Παναγιώτης Τζώνης (τερματοφύλακας), Ιούλιος Παρασκεύοπουλος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Γεώργιος Πετρόπουλος, Γιάννης Γιαννόπουλος, Πάνος Γενενάκης, Δημήτρης Σαμπατάκος (α' ημίχρονο μόνο, λόγω τραυματισμού στη μέση), Ζώης Λυμπερόπουλος, (β' ημίχρονο), Βασίλης Βασαδάκης και Σωτήρης Ξενούλης. Οι έξη ροπαλιές του Ηρακλή έπεσαν κατά σειρά ως εξής: Πάνος Γενενάκης (1-0), Σελλάς (1-1), β'ημίχρονο Παναγιώτης Γιαννόπουλος (2¬1), Παναγιώτης Γιαννόπουλος (3-1), Σταύρος Γεωργιόπουλος (4-1), Πάνος Γενενάκης (5-1) και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ολοκλήρωσε το θρίαμβο της ομάδας γράφοντας το τελικό σκορ (6-1)!!!.
 Τον ενδιαφέροντα από άποψη θεάματος αγώνα παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αυλώνος κ. Ιωάννης Φιλντίσης, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου Γιάννης Γιαννακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Αθλητικού Συλλόγου "Ηρακλής" Αγαλιανής Κώστας Βασ. Λιακόπουλος και πλήθος φιλάθλων.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα πρέπει να αναφέρουμε, την άριστη παρουσία και διαιτησία του αρχιδιαιτητή της Σούπερ Λίγκα κ. Γεωργίου Γιαννόπουλου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για μια ακόμη φορά, την αθρόα συμμετοχή των συγχωριανών μας, οι οποίοι δημιούργησαν θερμή ατμόσφαιρα και κυριάρχησαν στις εξέδρες του γηπέδου ενθαρρύνοντας την ομάδα μας και τέλος την άριστη προετοιμασία του αγώνα από το ΔΣ του συλλόγου μας, αφού σε όλους προσφέρθηκαν χυμοί και νερά, ακόμη και στους φιλάθλους!!!.
Στις μελανές στιγμές του αγώνα μπορούμε να σημειώσουμε το αψυχολόγητο επεισόδιο στον πάγκο της ομάδας του Σελλά, το οποίο έγινε αντιληπτό από τους φιλάθλους της εξέδρας και που δικαιολογημένα στεναχώρησε και εξόργισε τον ευγενέστατο και ευαίσθητο πρόεδρο του Σελλά κ. Στάθη Δημητρόπουλος, ο οποίος δεν μπορούσε να ξεχάσει την δική μας άψογη συμπεριφορά (παικτών και φιλάθλων) το καλοκαίρι στο Σελλά, παρά τη βαριά μας ήττα τότε.
Τέλος συγχαρητήρια αξίζουν στον αρχηγό της ομάδας Σταύρο Γεωργιόπουλο, αφού κατάφερε να δέσει την ομάδα αγωνιστικά και τα παιδιά μας να γνωριστούν πολύ καλά μεταξύ τους και να συνδεθούν ψυχικά με την ομάδα και τις εκδηλώσεις του συλλόγου μας.
Μετά από όλα τα ανωτέρω επιτακτική προβάλει πλέον η ανάγκη για κατασκευή γηπέδου στο χωριό μας, όπως άλλωστε έχει προγραμματίσει το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας και από ότι μαθαίνω εργάζεται και πιέζει να ξεπεραστούν τα εμπόδια προς την κατεύθυνση αυτή.
Παιδιά συγχαρητήρια και πάντα καλά αποτελέσματα, μα πάνω απ' όλα είμαστε υπερήφανοι για το λαμπρό ήθος σας και την άψογη συμπεριφορά σας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ερχόμαστε μαζικά, στους επίσημους αγώνες σας, γιατί είμαστε βέβαιοι ότι ποτέ δεν θα μας κάνετε να ντραπούμε και να απολογηθούμε για την συμπεριφορά σας και αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους εμάς τους Αγαλιαναίους, που σας αγαπάμε και θαυμάζουμε  το ήθος σας εντός και εκτός γηπέδων. Μπράβο σας και καλή συνέχεια.



ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 74

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Ο ΧΟΡΟΣ ΜΑΣ
Γράφει: ο Χαρίλαος Απ. Παπαδόπουλος  
Έκλεψε τις εντυπώσεις η λαμπρή νεολαία του χωριού μας στο φετινό χορό του συλλόγου του χωριού μας, στις 7 Μαρτίου 2009 στην αίθουσα εκδηλώσεων "ΑΡΙΩΝ".
 Αρχικά ήταν η εντυπωσιακή παρουσία πολλών νέων αγοριών και κοριτσιών, με καταγωγή από το χωριό μας, που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα του προέδρου του συλλόγου. Πρώτη φορά συγκεντρώθηκαν σε εκδήλωση του συλλόγου μας τόσοι πολλοί νέοι και νέες, μετά μας ενθουσίασαν με τον πραγματικά ωραίο και πολιτισμένο τρόπο που διασκέδαζαν. Ήταν για μας τους μεγάλους, πραγματική απόλαυση να παρακολουθούμε το γλέντι τους και δεν χορταίναμε να τους καμαρώνουμε. Ήταν όλοι τους πολυ άνετοι, ευγενείς και ωραίοι, ακτινοβολούσαν έντονα τα ήθη και έθιμα του χωριού μας, που έχουν ασφαλώς επηρεάσει το χαρακτήρα τους. Κατά τα λοιπά, πρέπει να αναφέρουμε τον πολυτελή και εντυπωσιακό χώρο της εκδήλωσης (αίθουσα ΑΡΙΩΝ), την άνεση των τραπεζιών και τα αναπαυτικά καθίσματα, καθώς και την πολύ καλή τιμή του πακέτου της προσφοράς (αίθουσα, φαγητό, ποτό, ζωντανή μουσική με 25 Ευρώ). Η εκδήλωση αυτή ουδεμία σχέση έχει με παρόμοιες άλλων ετών, ήταν εκδήλωση άλλου επιπέδου που μας εξέπληξε ευχάριστα.
Είναι πλέον γεγονός ότι, τα νέα παιδιά του συλλόγου μας δουλεύουν με μεράκι και μεθοδικότητα, για όλες τις εκδηλώσεις και τα έργα που υλοποιούν, με αποτελέσματα πολύ θετικά, έτσι τους έχει αγκαλιάσει και τους εμπιστεύεται πλέον το σύνολο των συμπατριωτών μας, που αφενός ακολουθούν τις εκδηλώσεις και αφετέρου ενισχύουν οικονομικά το σύλλογο, για να μπορεί να συνεχίζει τα καλά του έργα.
Τα δώρα της εκδήλωσης ήταν πλούσια και εντυπωσιακά (μέχρι και αγνό λάδι Αγαλιανής περιλάμβαναν) και ήσαν κυρίως ευγενικές προσφορές φίλων του συλλόγου μας, οι λαχνοί διατέθηκαν όλοι χωρίς δυσκολία, η δε διαδικασία της κλήρωσης που ακολούθησε και η παράδοσης των δώρων στους τυχερούς της βραδιάς ήταν άψογη.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Γιαννακόπουλος, στο σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε την ικανοποίηση του Διοικητικού Συμβουλίου και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, που πλησίαζαν τα 200 άτομα, για την συμπαράσταση και συμμετοχή, καθώς και τους δωροθέτες της εκδήλωσης αυτής. Κάλεσε τους συμπατριώτες μας για συμμετοχή στις επόμενες εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν, ευχήθηκε σε όλους μας καλή διασκέδαση. Στο τέλος όλοι φύγαμε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι αφού συναντηθήκαμε με αγαπητούς μας συμπατριώτες αλλά και τη χρυσή νεολαία με καταγωγή από το χωριό μας, για την οποία είμαστε ασφαλώς πολύ υπερήφανοι.
Εκτίμηση μου είναι ότι στο αντάμωμα των Αγαλιαναίων, το καλοκαίρι στου Παρασκευά το αλώνι στην Αγαλιανή, με τέτοιο δραστήριο σύλλογο, θα δημιουργηθεί ασφαλώς το αδιαχώρητο, λόγω του μεγάλου πλήθους που ακολουθεί πλέον συνειδητά τις ποιοτικές και πατριωτικές εκδηλώσεις και που ασφαλώς θα σπεύσει για στην κορυφαία αυτή εκδήλωση στο αγαπημένο χωριό μας.

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ THΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Γράφει ο Γιάννης Αδαμόπουλος
Πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου ημέρα- Κυριακή και ώρα 10 π.μ. στο Ξενοδοχείο Ηνίοχος (Βερανζέρου 26 Ομόνοια) η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αγαλιανής και η κοπή της πίττας για το έτος 2009.
Το παρόν των Αγαλιαναίων ήταν βροντερό! Για μια ακόμη φορά, οι Αγαλιαναίοι απέδειξαν περίτρανα ότι η Αγαλιανή είναι γι' αυτούς ένα βιολογικό δεδομένο, είναι το απαραίτητο πλαίσιο της ζωής τους που τους εμπνέει και τους οδηγεί. Το διαδικαστικό μέρος που πέρασε σε δεύτερη μοίρα ήταν σύντομο. Πρόεδρος της Συνέλευσης εξελέγη ο Χαρίλαος Παπαδόπουλος και Γραμματέας ο Δημήτρης Μπαλτάς. 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Γιαννακόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό προς τα μέλη και τους απανταχού Αγαλιαναίους. Αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο του Συλλόγου και ζήτησε την ηθική συμπαράσταση όλων, για να αντλήσει, όπως είπε, ο ίδιος και τα μέλη του Δ.Σ. δύναμη να συνεχίσουν το έργο τους.
Έγινε ανάγνωση των πεπραγμένων, διαβάστηκε η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής,  ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και με την ψηφοφορία για την έγκριση του οικονομικού απολογισμού έκλεισε το τυπικό μέρος.
Το ουσιαστικό μέρος, είχε συγκίνηση, είχε βάθος, είχε στόχαση. Περισσότεροι από 150 συγχωριανοί έδωσαν στην αίθουσα τον παλμό της Αγαλια-νής. Όλοι μια οικογένεια. Ατομα κοινής καταγωγής και κοινής ιστορίας. Ανθρωποι με ίδια ήθη και έθιμα, τις ίδιες ελπίδες και παραδόσεις, τους ίδιους πόθους και τις ίδιες επιδιώξεις. Η χαρά και η ικανοποίηση ήταν μεγάλη. Νιώθαμε μαζί μας όλους τους συγχωριανούς, που για διάφορους λόγους δε μπόρεσαν να δώσουν το παρόν σ' αυτό το πατριωτικό προσκλητήριο. Μαζί μας, νιώθαμε και αυτούς που διαμένουν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, καθώς και αυτούς που ζουν στο εξωτερικό. Και, πολύ περισσότερο νιώθαμε μαζί μας τους συγχωριανούς μας, που είναι ριζωμένοι στην Αγαλιανή. Αυτές τις ταλαιπωρημένες, αλλά αγιασμένες υπάρξεις, που δίνουν πνοή στο χωριό μας. Ένας ωκεανός γαλήνης πλημμύρισε την αίθουσα και το πρόσωπο του κάθε Αγαλιαναίου ήταν ένα μαγιάτικο ευωδιαστό τριαντάφυλλο.
Όταν ήλθε η ώρα της κοπής της πίττας κλήθηκε ο ενενηνταδυάχρονος Παναγιώτης Τζώνης, που ανταποκρίθηκε και με λίγη δυσκολία, αλλά πολλή ικανοποίηση έκοψε την πίττα. Ευχήθηκε τα χρόνια πολλά και ζήτησε από τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης να γίνει μια αναφορά στους συνομίληκούς του, ιδρυτές του Συλλόγου, Γρηγόρη Λιακόπουλο, Πολύβιο Μπάλτα, Νίκο Πουλόπουλο και Κωνσταντίνο Τζώνη. Αίτημα το οποίο έγινε φυσικά δεκτό.
Η παρουσία του ενενηνταδυάχρονου Παναγιώτη Τζώνη, όπως και του ογδονταδυάρχονου Γεωργίου Μπάλτα προκάλεσε αίσθηση και ευελπιστούμε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.
Όλοι μας και ιδιαίτερα οι νέοι έχουν ανάγκη από τέτοια παραδείγματα, γιατί αυτά και όχι τα κούφια λόγια μιλούν στην καρδιά, φωτίζουν το νου, συναρπάζουν τη θέληση, ανάβουν φλογερό ενθουσιασμό και ζήλο.
Και τον χρόνου.




ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 73

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ "ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΛΙΑΝΗΣ
Η ομιλία του προέδρου του Δ.Σ. κ. Γιάννη Γιαννακόπουλου κατά την παρουσίαση του "Βιβλίου της ΑΓΑΛΙΑΝΗΣ" στις 15 Αυγούστου 2008.
Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι της Αγαλιανής σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, Σήμερα είναι μία πολύ μεγάλη ημέρα για το χωριό μας, το σύλλογο μας και μένα προσωπικά. Σήμερα η Αγαλιανή αποκτά το βιβλίο της και, ταυτόχρονα το διαβατήριο με το οποίο θα περάσει στην ιστορία,
Το βιβλίο αυτό θα μαρτυράει την ύπαρξη της και το πέρασμα της μέσα στο χρόνο . Ο σύλλογος μας με το βιβλίο αυτό κάνει τη μέχρι τώρα υπέρτατη προσφορά στο χωριό μας και τους συμπατριώτες μας.
Και θεωρώ το βιβλίο αυτό ως την υπέρτατη προσφορά , επειδή πιστεύω ότι η αξία του πνεύματος είναι πολύ ανώτερη από την αξία της ύλης , έστω και αν αυτή εκφράζεται με πέτρινες βρύσες, αλώνια ανταμώματα και ξεφαντώματα. Η ημέρα η σημερινή , γιορτή της Παναγίας μας , είναι για μένα προσωπικά η μεγαλύτερη της ζωής μου , γιατί έκανα ένα όνειρο μου πραγματικότητα.
Το βιβλίο της Αγαλιανής που με υπερηφάνεια παρουσιάζουμε σήμερα , είναι προϊόν μεγάλης προσπάθειας, συλλογικής δουλειάς , επιμονής και υπομονής.Την πρώτη ύλη, τη μαγιά, αποτέλεσαν οι χειρόγραφες σημειώσεις του αείμνηστου συμπατριώτη μας Νίκου Πουλόπουλου τις οποίες επιμελώς είχε διαφυλάξει ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου μας Γιώργος Λυμπερόπουλος.
Ο Δημήτρης Μπάλτας: κατέγραψε και εμπλούτισε το βιβλίο μας με ιστορικά ντοκουμέντα ώστε το βιβλίο μας να αποτελεί πράγματι την τεκμηριωμένη ιστορία του χωριού μας , επί πλέον απορρίπτει λογικά την παγιωμένη εκδοχή της προέλευσης της ονομασίας του χωριού μας , ότι οφείλεται στον αγά ή τους αγάδες που είχαν την έδρα τους εδώ;.
Τα δικά μου κείμενα καταγράφουν με συναίσθημα όσα ο ίδιος έζησα ή διάβασα για εκείνες τις δύσκολες αλλά αλησμόνητες εποχές.
Ο Γιάννης Αδαμόπουλος με μεγάλη , μακρόχρονη και δύσκολη προσπάθεια έχει καταγράψει τα γενεαλογικά δένδρα των οικογενειών του χωριού μας, θέτοντας εμάς τους νεώτερους ενώπίους ενωπίω με τους προγόνους μας.
Η ιδέα της έκδοσης του βιβλίου μου ήλθε όταν διάβασα το βιβλίο του Κωνσταντινίδη για το Σιδερόκαστρο και του Κανελλόπουλου για το Τρουκάκι, Σκλαβεϊκα , Καραμούσταφα.
Όταν ανέλαβα την προεδρία του Δ.Σ του συλλόγου μας , θεώρησα ότι είχε έλθει ο καιρός να αποκτήσει και η Αγαλιανή το βιβλίο της .
Όμως έλειπε το υλικό για το ξεκίνημα. Ρωτούσα λοιπόν τους συγχωριανούς μήπως κάποιος δικός τους άνθρωπος είχε γράψει κάτι για το χωριό μας.
Το μυαλό μου πήγαινε στο Νίκο Πουλόπουλο αλλά από κανέναν δεν έπαιρνα καταφατική απάντηση ώσπου , τα Χριστούγεννα του 2006 συζητώντας με το Γιώργο Λυμπερόπουλο, μου είπε ότι είχε τις σημειώσεις του Νίκου Πουλόπουλου. Από κει και πέρα τα πράγματα έγιναν ευκολότερα.
Η Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας του 2007 έδωσε ομόφωνα τη συγκατάθεση της για την έκδοση του βιβλίου και, από τότε (Ιανουάριος 2007) έγιναν οι διεργασίες για την έκδοση του βιβλίου μας που ευοδώθηκαν και καταλήξαμε στο σημερινό αποτέλεσμα.
Απαιτήθηκαν δακτυλογραφήσεις τις οποίες είχα τη χαρά να τις κάνω στο σύνολο τους ο ίδιος προσωπικά , διορθώσεις επί διορθώσεων και ,παρά ταύτα, ο δαίμων του τυπογραφείου , σαν κακός δαίμονας που είναι, έχει βάλει την  ουρά του να υπάρχουν κάποια ορθογραφικά λάθη και τεχνικά λάθη τα οποία όμως σε καμιά περίπτωση δεν αλλοιώνουν τις έννοιες ή τις πληροφορίες του βιβλίου και θα ήταν άδικο για το έργο αυτό να σταθεί κάποιος στα ορθογραφικά λάθη .
Για να εκδοθεί όμως το βιβλίο χρειάζονταν και χρήματα τα οποία βρέθηκαν από κάποιους χορηγούς τους οποίους αξίζει εδώ να αναφέρω και, αν και δεν είναι μαζί μας , ενώπιον όλων εσάς να ευχαριστήσω.
Θερμά λοιπόν ευχαριστώ το Γιώργο Κωνσταντόπουλο της ΒΙΔΟ ΦΕΡΟ Ο.Ε., το Μπάμπη Φιλιππάτο και τον Ηλία Μήτσιο που ανέλαβαν το κόστος έκδοσης του βιβλίου .
Το βιβλίο λοιπόν που παρουσιάζουμε σήμερα και θα το διανείμουμε σε λίγο , είναι ένα πολύτιμο απόκτημα για όλους τους Αγαλιαναίους.
Αποτελείται από 4 τμήματα, το πρώτο με καταγραφές από πολύ παλιά του Νίκου Πουλόπουλου το δεύτερο και επιστημονικότερο του Δημήτρη Κων. Μπάλτα , το τρίτο , επιτρέψτε μου να το χαρακτηρίσω ως το πιο συναισθηματικό , είναι το δικό μου με κάποιες ιστορικές αναφορές και αναφορές στη γεωγραφία της περιοχή μας.
Το τέταρτο και μεγαλύτερο τμήμα είναι το γενεαλογικό δένδρο των οικογενειών της Αγαλιανής γραμμένο από το Γιάννη Π. Αδαμόπουλο. Διαβάζοντας το , θα ταξιδέψετε οι νεώτεροι σε άγνωστες εποχές και εμείς οι παλαιότεροι στις δύσκολες μα αλησμόνητες για τους περισσότερους , μάλλον για όλους, εκείνες εποχές.
Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν για την έκδοση αυτού βιβλίου , είτε με τις πληροφορίες που μας έδωσαν είτε με τις φωτογραφίες με τις οποίες εμπλουτίσαμε το βιβλίο. Τα μέλη του Δ.Σ., παλαιού και νέου, που συμπαραστάθηκαν σε αυτή τη προσπάθεια.
Τις γυναίκες που σήμερα με τα γλυκά που ετοίμασαν γλυκαίνουν την ημέρα μας, όλους εσάς τους Αγαλιαναίους στους οποίους και αφιερώνουμε το βιβλίο αυτό, σας αξίζει αυτή η αφιέρωση .
Το βιβλίο διανέμεται δωρεάν, σας ευχαριστώ.
Παρακαλώ όποιος θέλει μπορεί να πάρει το λόγο , προτού όμως επιτρέψτε μου να κάνω μία ειδική αναφορά στο θείο μου Θέμη Λιακόπουλο ο οποίος, παρά τη δύσκολη κατάσταση της υγείας του προλόγισε το βιβλίο και θερμά  τον ευχαριστώ.
Επιπλέον σας παρακαλώ να πάρει βιβλίο το κάθε σπιτικό, όχι ο καθένας από εμάς, ώστε να περισσέψουν για κάθε Αγαλιαναίικο σπίτι στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.


Το Δ.Σ. του συλλόγου μας δεξιώθηκε την ομάδα μας , τον Α.Σ. ΗΡΑΚΛΗ ΑΓΑΛΙΑΝΗΣ , στις 18-10-2008 στην ταβέρνα ο "Μπάμπης" στη λεωφόρο Αμφιθέας , για να ευχαριστήσει τα παιδιά μας για την άψογη εμφάνιση τους στο φιλικό αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα του ΣΕΛΛΑ . Μπορεί η ομάδα μας να έχασε τον πρώτο εκείνο αγώνα από μια ομάδα που μετράει περίπου 8 χρόνια ύπαρξης, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και από πλευράς ήθους . Το ήθος ήταν εκείνο που είχαμε κατά νου όταν ξεκινάγαμε την προσπάθεια για ίδρυση αθλητικού συλλόγου και ειδικότερα ποδοσφαιρικής ομάδας και προτιμάμε η ομάδα μας, τα παιδιά μας, να κερδίζουν σε επίπεδο ήθους, αν κερδίζουν εκεί τα νικηφόρα αθλητικά αποτελέσματα είναι σίγουρα.




ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 72 

Το αντάμωμα. Γράφει ο Ιωάννης Αδαμόπουλος
"Θα σου χαρίσω τον ουρανό με τα' άστρα" λένε συχνά - πυκνά όσοι θέλουν να εντυπωσιάσουν αλλά και να έρθουν πιο κοντά σε κάποιο πρόσωπο... Αυτή η τόσο δελεαστική πρόταση θα μπορούσε να γίνει από το Σύλλογο μας, για να συμμετέχουμε στο Αγαλιαναίικο Αντάμωμα, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Αυγούστου, για δεύτερη χρονιά στο Αλώνι του Παρασκευά το Αντάμωμα. Αυτή η όμορφη και ξεχωριστή γιορτή, που εξελίσσεται σε θεσμός, δικαίωσε τους εμπνευστές της, αποζημίωσε όσους εργάστηκαν για την οργάνωσή της και προσέφεραν στους Αγαλιαναίους, που η συμμετοχή τους ήταν σχεδόν καθολική, συγκίνηση και ευχάριστα συναισθήματα.
 Πραγματοποιήθηκε κάτω από τον έναστρο ουρανό, που το φεγγάρι κάνοντας αμέριμνο το καθορισμένο δρομολόγιο του, δεν παρέλειψε να ικανοποιήσει και τους πλέον ρομαντικούς με την έκλειψή του, η οποία σημειώθηκε τη χρονική στιγμή που ο χορός βρισκόταν σε εξέλιξη, υποχρεώνοντας τους χορευτές να διακόψουν τις χορευτικές τους φιγούρες για να την απολαύσουν.
Αντάμωσαν οι Αγαλιαναίοι, αντάμωσαν τα νιάτα με τις συλλογισμένες ηλικίες, αντάμωσε το χθες με το σήμερα. Την ομορφιά αυτής της εικόνας καμιά περιγραφή δεν μπορεί να τη μεταδώσει. Ήταν ένα πανηγύρι, μια λαμπρή-γιορτή. Χάρμα οφθαλμών, ύμνος στο θαύμα της Αγαλιανής και ευτυχισμένο συναπάντημα της δίψας να βρίσκεται κανείς στις ρίζες του.Ήταν ωραία η βραδιά, λουσμένη με το ιερό δέος της αστροφεγγιάς. Το αεράκι ήταν μια φιλική συνομιλία καρδιά με καρδιά, που άνοιγε την πόρτα της ρομαντικής διάθεσης.
Ηχηρή ήταν η παρουσία της νεολαίας, από την οποία πήραμε την υπόσχεση ότι θα επωμιστεί το μέλλον του τόπου μας. Τα αγόρια, ρόδα ανθισμένης ελπίδας στον αβέβαιο κόσμο μας και οι κοπελιές, ανθισμένα κλαδιά αμυγδαλιάς στο μουντό τοπίο της ζωής. Τα χαρήκαμε, τα απολαύσαμε, τα καμαρώσαμε! Οι γυναίκες της Αγαλιανής, που στην πλειοψηφία τους ήταν νυφάδες, με τα παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά, μας έκαναν να νιώσουμε την κληρονομιά της παράδοσης στη γνήσια μορφή τους.
Το Αλώνι του Παρασκευά ήταν ένας μπαξές με προκλητικές μυρωδιές ανοιχτός στην απόλαυση, χάρη της αξιοσύνης των γυναικών της Αγαλιανής... Οι συγχωριανοί προχωρημένης ηλικίας, που ο καθένας έχει τη δική του ιστορία, με λόγια αγνά, αληθινά, βγαλμένα μέσα από την ψυχή τους, εξέφραζαν την ικανοποίησή τους, την ευαισθησία τους και την αγάπη τους.
"Οίνος ευφραίνει καρδίαν". Αυτή η ταμπέλα ταιριάζει στο κρασί που απολαύσαμε και ήταν όπως πάντα, προσφορά του συγχωριανού μας Γιάννη Παρασκεύοπουλου - Πηγαδούλια. Όλα ήταν γιορτινά, φωτεινά και χαρούμενα. Οι παρέες γύρω από τα τραπέζια, που είχαν γεμίσει το χώρο μέσα και έξω από το Αλώνι, ήταν σαν τα λουλούδια. Η στιγμή σε οδηγούσε πια να επιλέξεις!
Όμορφες, ζεστές, ανθρώπινες συνομιλίες, πρόσωπα χαρούμενα, φωτεινά μέσα σ' ένα  κλίμα οικογενειακής θαλπωρής και ψυχικής γαλήνης. Η γιορτή έκλεισε με χορό και άπαντες φεύγοντας ευχόντουσαν και του χρόνου να έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε αυτό το μεγαλείο.
 Όταν πραγματοποιούνται τέτοιες εκδηλώσεις και έχουμε την τύχη να ζούμε στιγμές σαν αυτές που γνωρίσαμε στο Αντάμωμα, η Αγαλιανή όλη παίρνει συνείδηση. Το χώμα, τα νερά της, οι άνθρωποι, τα περασμένα και τα μελλούμενα, γίνονται ένα τραγούδι στα χείλη του χρόνου.
Αυτό το καλοκαίρι ζήσαμε στο χωριό μας έναν οργασμό πολιτιστικών εκδηλώσεων. Εκτός από το αντάμωμα, είχαμε τα εγκαίνια της βρύσης, την παρουσίαση του βιβλίου, αγώνα ποδοσφαίρου και αγώνα δηλωτής, που αναφέρονται σ' άλλες στήλες της εφημερίδας μας.
Αυτός ο πυρετός δραστηριοτήτων συνεπάγεται δυσκολίες, θυσίες και πολλή κούραση. Αυτή τη δαπάνη, μονο όσοι είναι γεμάτοι όνειρα, ορμή και πάθος για τις αξίες μπορούν να την καταλάβουν. Αναμφισβήτητα υπήρξε μια συλλογική προσπάθεια. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους και με όποιον τρόπο συνέβαλαν. Πολλά συγχαρητήρια στους συγχωριανούς που απαρτίζουν το Δ/Σ του Συλλόγου.
Εκφράζοντας την αλήθεια του συναισθηματικού μου φορτίου, αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στον πρόεδρο μας Γιάννη Γιαννακόπουλο, που η ομορφιά της αγάπης του για την Αγαλιανή, διαχύνεται σα λεπτό άρωμα αγριολούλουδου στην ψυχή του κάθε Αγαλιαναίου.
Γι' άλλους, το να είσαι πρόεδρος, σημαίνει τιμές, δόξες και εξουσία. Για τον πρόεδρο μας, όμως, σημαίνει σκληρή δουλειά, προσφορά, ευθύνη, απουσία προσωπικής ζωής, τρέξιμο από το πρωί έως το βράδυ χωρίς σταματημό. Με τον τρόπο που μοιράζεται τα προβλήματα του κάθε Αγαλιαναίου και την προσήλωσή του στα πατροπαράδοτα ήθη κι έθιμα του τόπου μας, αποτελεί σημείο αναφοράς και παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.
Σε μια εποχή που ευνοεί όλο και περισσότερο στην περιχαράκωση του ιδιωτικού μας βίου, ο Γιάννης έκανε την υπέρβαση. Έσκυψε επάνω στα κοινά του χωριού μας. Και αφού μεταμόρφωσε το Σύλλογο μας σε μια λειτουργική κυψέλη, έδωσε στην Αγαλιανή μια δυναμική, που μας κάνει όλους χαρούμενους και αισιόδοξους.
Αγαπητέ φίλε Γιάννη. Άλλαξες το πρόσωπο της ιδιαιτέρας μας πατρίδας. Αλλαξες το κλίμα, τον άνεμο και την πνοή του χωριού μας. Μας πρόσφερες σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Τοποθέτησες την Αγαλιανή σ' ένα πλαίσιο χαράς, ελπίδας και ονείρου.
Η μοναδική σκιά που υπάρχει σ' αυτό το πλαίσιο είναι ότι δε βρίσκονται στη ζωή ο Τάκης και η Παναγιώτα να χαρούν και να καμαρώσουν... Τιμώντας τις ρίζες σου, αυτά τα χώματα, που ο Τάκης με την Παναγιώτα πότισαν με τον ιδρώτα τους για να είσαι σήμερα αυτός που είσαι, τιμάς τη μνήμη τους και γαληνεύεις τον αιώνιο τους ύπνο.
Γιάννη, το ευχαριστώ μας βγαίνει μέσα από την ίδια μας την αναπνοή. Ευχή όλων μας είναι να είσαι υγιής, συχνά πυκνά να βρίσκεσαι στην Αγαλιανή, να λούζεσαι τις χαρές της.


Για επικοινωνία με την ιστοσελίδα μας: κος Γεώργιος Χάλαρης, τηλ. 6944347609,

Ηλεκτρονική διεύθυνση: agaliani.trifilias@gmail.com

Επιστροφή στη σελίδα "Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ"

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ